De Boot
Koen Cornelus

Logeren

De schepen van de BOOT liggen aangemeerd aan het Ieper-IJzerkanaal, bij de Driegrachtenbrug in Merkem, in het westen van België, ongeveer 25 km van de Noordzee.

Vanaf hier kunnen bezoekers de omgeving verkennen per Brompton-vouwfiets, kajak of zonneboot, te voet of met een packraft. De BOOT is voorzien van een bar. Fietsers en wandelaars kunnen aan boord hun picknick nuttigen.

Lees meer

varende st-antoine
Ann De Wulf

Varen

De klant is echt wel koning op ons schip uit 1929. Geniet van deze exclusieve vaartocht op het schoonste kanaal van de Westhoek. Hieronder vind je enkele suggesties.

punters
Vanaf
€ 40

Zelf varen

Met onze zonneboten kun je zelf het ieperleekanaal of de IJzer verkennen. Er is plaats voor zes personen aan boord. Een vaarbewijs is niet nodig.

De Boot
Vanaf
€ 750

Niemandswater '14-'18

We varen op het ieperleekanaal langs het front van de Eerste Wereldoorlog, en maken kennis met de oorlogsverhalen van de Zouaven aan de Driegrachtenbrug, en de eerste gasaanvallen in Steenstraete. Onderweg zien we ook het monument van de Gebroeders van Raemdonck, het verzoeningskruis en de Knokkebrug. Schipper Bart vertelt en geeft uitleg. Je mag zelf voor de catering zorgen, maar je kunt die ook bij ons bestellen.

zomerse vaartocht
Vanaf
€ 1100

Dagtochten naar Ieper, Diksmuide of Fintele

Met een ervaren schipper vertrekken we naar onze bestemming Diksmuide, Fintele, of Ieper. Kies je voor een tweedaagse, dan kunnen we eventueel naar Nieuwpoort varen. Steek gerust de handen uit de mouwen, want wie wil is zelf matroos. Of opteer voor de Bachten-de-Kupe-cruise. Dan varen we drie dagen, en kan je al dan niet Ieper, Veurne, Nieuwpoort en Diksmuide combineren.

De Boot

Begeleide activiteiten

De Boot is gespecialiseerd in het op maat snijden van arrangementen voor scholen, verenigingen, families, bedrijven en andere groepen.

Per fiets, te voet, per kano, zonneboot of packraft word je geleid langs de mooiste hoekjes van de IJzerstreek, het bosrijke platteland van Houthulst of je krijgt verhalen te horen uit de Eerste Wereldoorlog. We bieden ook tochten aan voor cyclosportieven!

Alle begeleide activiteiten

Uitgelicht

Wij geven graag kleur aan de Westhoek.

affiche Verschijningen

De Verschijningen

In 2024 zijn we weer toe aan Mannelijke Verschijningen. Acteur Dimitri Leue, fotograaf Stephan Vanfleteren, CEO bpost Chris Peeters, viroloog Marc Van Ranst, schrijver/dichter Peter Verhelst en documentairemaker Paul Jambers lezen een zelfgeschreven tekst over moeder/het moederschap voor. Kristien Hemmerechts presenteert. Claris & Rose zorgt voor de muzikale toets!

Bisschop Johan Bonny
philippe verhoeven

25 jaar de BOOT

We staan stil bij water met woord en beeld!

De Boot
3 uur 30 minuten

Varen met de St-Antoine, een binnenschip uit 1929

Kom aan boord van onze St-Antoine voor de tocht Niemandswater ‘14-‘18. We varen op het Ieperleekanaal langs het front van de Eerste Wereldoorlog, en maken kennis met de oorlogsverhalen van de Zouaven aan de Driegrachtenbrug en de eerste gasaanvallen in Steenstraete.

Meer lezen