Zeearendsafari met Packrafts

Kleine martjesbrug
Gids Wim
Opblazen
Bijna aan de Driegrachten
Bijna aan de BOOT
Aan de boot
Op het ponton aan de BOOT
patrijspoort
picknick op het dek
Packrafts in rust
op het ponton
tewaterlating
klaar voor vertrek
Helemaal klaar voor vertrek
Daar gaan ze
uitleg door mathias
lucht inblazen
onderweg op de martjesvaart
Claude aan het roeien
ze naderen
lucht uitlaten
boot wordt rugzak
blik op de zee-arenden
dronebeeld de BOOT
wachten op de bus
stappen
bijna aan de knokkebrug

We schrijven april 2023 wanneer twee zeearenden aan een overzomering beginnen in het unieke Blankaartgebied. Het is het eerste koppel dat zich in België settelt. Ze gaan – of vliegen – voortaan als Betty en Paul door het leven, naar de laatste bewoners van het kasteel: Betty en Paul Kempynck. In het najaar begonnen ze aan de bouw van een nest. Daarna gingen ze broeden.
Wil je meer weten over het verhaal van Betty en Paul en hun ruim leefgebied? Kom dan mee op onze begeleide tocht met een packraft als rugzak. Die weegt 5 kilo en er zit een opblaasbare kano in. Want ja, we gaan ook varen, uiteraard niet op de Blankaartvijver, we blijven uit de buurt van de arenden en hun nest, het allerlaatste wat we willen is hen nu storen.
We wandelen in totaal 9 km over unieke trage wegen en varen 4,5 km in fraaie maar niet-kwetsbare natuurzones. De kans is groot dat je de zeearenden van op een afstand zult zien, en uiteraard ook tal van andere bijzondere weide- en watervogels. Onderweg worden ook veel verhalen over het water verteld.
Start (9:30) en aankomst (16:30) liggen aan het kasteel van De Blankaart te Woumen. Picknicken doen we op De Boot. Info: info@deboot.be. (i.s.m. Fagus Outdoor)

(c) Packraften.be

Duur
Hele dag/Halve dag. Kan ook onbegeleid.