De Boot
Koen Cornelus

Se loger

Vous pouvez séjourner chez De Boot à partir de 20 €.

Savoir plus

varende st-antoine
Ann De Wulf

Naviguer

Le client est véritablement roi sur notre navire de 1929. Profitez de cette croisière exclusive sur le canal le plus propre du Westhoek. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.

De Boot
Vanaf
€ 750

Niemandswater '14-'18

We varen op het ieperleekanaal langs het front van de Eerste Wereldoorlog, en maken kennis met de oorlogsverhalen van de Zouaven aan de Driegrachtenbrug, en de eerste gasaanvallen in Steenstraete. Onderweg zien we ook het monument van de Gebroeders van Raemdonck, het verzoeningskruis en de Knokkebrug. Schipper Bart vertelt en geeft uitleg. Je mag zelf voor de catering zorgen, maar je kunt die ook bij ons bestellen.

zomerse vaartocht
Vanaf
€ 1100

Dagtochten naar Ieper, Diksmuide of Fintele

Met een ervaren schipper vertrekken we naar onze bestemming Diksmuide, Fintele, of Ieper. Kies je voor een tweedaagse, dan kunnen we eventueel naar Nieuwpoort varen. Steek gerust de handen uit de mouwen, want wie wil is zelf matroos. Of opteer voor de Bachten-de-Kupe-cruise. Dan varen we drie dagen, en kan je al dan niet Ieper, Veurne, Nieuwpoort en Diksmuide combineren.

punters
Vanaf
€ 40

Zelf varen

Met onze zonneboten kun je zelf het ieperleekanaal of de IJzer verkennen. Er is plaats voor zes personen aan boord. Een vaarbewijs is niet nodig.

De Boot

ACTIVITÉS GUIDÉES

Les bateaux de l’aslb/vzw De Boot sont amarrés dans le canal Ypres-Yser au pont « Drie Grachten » à Merkem. Cet endroit idyllique est un carrefour récréatif entre les villes d’Ypres (14km) et Diksmuide (10 km) et les localités Houthulst (10 km) et Lo-Reninge (8km).

A partir d’ici, la région peut être découverte soit à bicyclette , en canot solaire ou en canoë, à pied, en chariot ou au mulet ,. Le bateau « De Boot » est équipé d’un bar. Les cyclistes et randonneurs ont la possibilité de consommer leur pique-nique à bord et des cartes pour promeneurs ou cyclistes sont en vente.

Alle begeleide activiteiten

En vedette

Nous aimons ajouter de la couleur au Westhoek.

affiche Verschijningen

De Verschijningen

In 2024 zijn we weer toe aan Mannelijke Verschijningen. Acteur Dimitri Leue, fotograaf Stephan Vanfleteren, CEO bpost Chris Peeters, viroloog Marc Van Ranst, schrijver/dichter Peter Verhelst en documentairemaker Paul Jambers lezen een zelfgeschreven tekst over moeder/het moederschap voor. Kristien Hemmerechts presenteert. Claris & Rose zorgt voor de muzikale toets!

Bisschop Johan Bonny
philippe verhoeven

25 jaar de BOOT

We staan stil bij water met woord en beeld!

De Boot
3 uur 30 minuten

Varen met de St-Antoine, een binnenschip uit 1929

Kom aan boord van onze St-Antoine voor de tocht Niemandswater ‘14-‘18. We varen op het Ieperleekanaal langs het front van de Eerste Wereldoorlog, en maken kennis met de oorlogsverhalen van de Zouaven aan de Driegrachtenbrug en de eerste gasaanvallen in Steenstraete.

Meer lezen